Bejaarde man compleet van slag na babbeltruc

zondag 12 maart 2017

Enkhuizen - Een 74-jarige man uit Enkhuizen is zaterdag rond 11.00 uur het slachtoffer geworden van een zeer brutale en laffe babbeltruc. Een vrouw kwam bij de man op het Kwakerspad aan de deur.

Deze vrouw die zich voordeed als 'fysiotherapeut' kwam langs voor controle. Na wat oefeningen in de woonkamer en op de slaapkamer moest de man zich gaan douchen; om daarna een 'behandeling met olie' te ondergaan. Tijdens het douchen heeft de vrouw de sieraden die de man om had en afgedaan, gestolen. Ook andere persoonlijke eigendommen waren verdwenen. Toen de man klaar was met douchen was de vrouw gevlogen. 

De gestolen spullen hebben zeer grote emotionele waarde. De aangever is dan ook compleet van slag door de diefstal. Van de dader is geen duidelijk signalement. Vrouw: 1.60/1.65 meter, donker haar tot op de schouders, donkere kleding en een zwarte tas met daarop twee rode knopen / gespen. 

De politie zoekt getuigen. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.2017050441

 

Veelal ouderen worden slachtoffer van de oplichter(s). Het is dan ook belangrijk dat ouderen op de hoogte worden gebracht van deze vorm van oplichting. De Tip van de politie is dan ook; praat hier over met je ouders.

Voor de potentiële slachtoffers is het advies: koop niets aan de deur en laat geen mensen binnen zonder afspraak. Vraag personen aan de deur later terug te komen als er iemand op visite is of doe de deur niet open als je het niet vertrouwd. Geef nooit geld; en zeker geen pinpas of pincode.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hem | 112 alarmeringen Hem | Goedkoop Tanken in Hem | Supermarkten in Hem | Weerbericht Hem