Inbrekers aangehouden

zondag 27 oktober 2013

Enkhuizen - Op zaterdagavond omstreeks 22.45 uur kwam de bewoner van een pand aan de Leliesteeg in Enkhuizen thuis van vakantie. Toen hij zijn woning binnen ging, zag hij twee schimmen van inbrekers, die net aan het ?werk? waren.

Sieraden

De bewoner gaf een schreeuw, waarop de mannen er vandoor gingen.In het voorbijgaan kreeg de bewoner nog enkele stompen in zijn gezicht.

De bewoner zette de achtervolging in. Dit werd buitenovergenomen door enkele omstanders. Hierdoor kreeg de politie een duidelijksignalement van de daders en een auto die mogelijk van de inbrekers was.

De politie kon korte tijd later twee mannen aanhouden op deSluisweg. Het ging om mannen van 35 en 39 jaar, waarvan de woonplaats nog nietbekend is.

Op de vluchtroute werd een tas aangetroffen met onder anderensieraden. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten en de gevondensieraden. Mogelijk zijn de verdachten in verband te brengen met woninginbrakendie op zaterdag werden gepleegd in een woning op de Dirk Wierengastraat inEnkhuizen en op de Gallerij in Zwaag.

De politie name de tas met buit en de auto van de verdachten inbeslag.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hem | 112 alarmeringen Hem | Goedkoop Tanken in Hem | Supermarkten in Hem | Weerbericht Hem